Ehtoollisjumalanpalvelus Helsingissä

su 2.7. klo 11.00 – 12.30
Yksityiskohta Helsingin saksalaisen kirkon lasimaalauksessa.

Saksalainen kirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tapahtuma tallennetaan

Kutsumme teidät lämpimästi ehtoollisjumalanpalvelukseen proviisori Hans-Christian Danielin kanssa Helsingin saksalaisessa kirkossa. Jos haluat osallistua juhlaan kaukaa, jumalanpalvelus lähetetään samanaikaisesti seurakunnan YouTube-kanavalla.

Yleensä "tiedämme" hyvin, mikä on tuomittavaa, ja ilmaisemme halveksuntamme äänekkäästi tai hienovaraisesti. "Varokaa tällaisia tuomioita!" varoittaa 4. sunnuntai Kolminaisuuden jälkeen. Sillä ei ole ketään virheetöntä, joka ei aina tarvitsisi anteliaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Vain Jumala voi tuomita. Siksi Jeesus rohkaisee anteeksiantoon: Ne, jotka elävät tietoisina siitä, että Jumala on armollinen heitä kohtaan, voivat yrittää elää sovinnollisesti - kuten Joosef, joka antaa veljilleen pitkän ajan kuluttua anteeksi vääryyden, jonka he ovat tehneet hänelle, ja Daavid, joka säästää Saulin, joka haluaa tappaa hänet. "Älkää antako pahan voittaa, vaan voittakaa paha hyvällä", sanoo Paavali.

Miten rauhanomainen rinnakkaiselo voi onnistua? Uuden testamentin kirjeiden lopussa annetaan usein neuvoja, jotka eivät ole menettäneet mitään ajankohtaisuudestaan. Niin myös tänä päivänä:

"Jos se on mahdollista, niin olkaa, niin paljon kuin teissä on, rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Älkää antako pahan voittaa teitä, vaan voittakaa paha hyvällä."

Digitaalisen laululehden avulla voit juhlia jumalanpalvelusta kotona… lataa laululehti PDF-muodossa etukäteen tabletille tai älypuhelimeen ja laula mukana.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Laululehti ladattavissa (PDF) Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Helsinki • Helsingfors, Suomen saksalainen seurakunta

Ota yhteyttä

Vahtimestari, suntio, kiinteistöpalvelu
Suomen saksalainen seurakunta
Kiinteistöpalvelut
(tiistaista perjantaihin klo 11-16)
Bernhardinkatu 4
00130 Helsinki