Konsertti: Helsinki Early Music Festival: X = Musiikki

pe 13.10. klo 19.00 – 20.30

Saksalainen kirkko

Matematiikka- ja musiikkimaailmat kohtaavat Dufay - Galilei - Rameau - Tiensuu – Bach Encanto House Band Anthony Marini, liidaus ja ohjelmasuunnittelu Cecilia Oinas, juonto Konsertin jälkeen voi jäädä keskustelemaan konsertin teemoista.

Onko mahdollista kuulla numeroita? Tai nähdä ääniä? Tässä tapauksessa konserttikävijä ei ole ainoastaan kuulija vaan myös katsoja ja ajattelija. Nykypäivänä monet ajattelevat musiikin ja matematiikan olevan toisilleen vastakkaisia ilmiöitä, vaikka näin ei kuitenkaan ole. Matematiikkaa on hyödynnetty kehitettäessä sävellystekniikoita, kuten kaanonit ja kontrapunkti, työkaluja, kuten musiikin notaatio ja kenraalibasso, sekä soittimien ja jousisoittimien efekteissä.

Matematiikka on myös mahdollistanut musiikin visualisoinnin luonnollisella tavalla ja teknologian avustuksella. Tässä konsertissa saamme nähdä reaaliajassa, miten soitto ja matematiikka vaikuttavat toisiinsa. Tervetuloa kokemaan moniaistinen esitys, jossa maailman upeinta musiikkia kuullaan aivan uudenlaisessa kontekstissa.

Kesto: 1 tunti, ei väliaikaa

Liput 20/30/50 € (valitse itse hinta, katsomo on numeroimaton):
Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi
Liput opiskelijoille ovelta 10 €
Lipputiedustelut: tickets@hemf.fi

***
 

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä