Jumalanpalvelus 8. sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen Helsingissä

Tervetuloa saksan kieliseen jumalanpalvelukseen kahdeksantena sunnuntaina Kolminaisuuden päivän jälkeen proviisori Hans-Christian Danielin kanssa Helsingin saksalaiseen kirkkoon.

Vaeltakaa kuin valkeuden lapset; valkeuden hedelmä on puhdasta hyvyyttä, vanhurskautta ja totuutta.
- Kirje efesolaisille, luku 5, jakeet 8b-9.

Se, mitä teen tai en tee, mitä sanon ja suunnittelen, ei ole yhdentekevää. Jokainen, joka on saanut tartunnan uskosta Jeesukseen, tietää: minä olen vastuussa. Minun elämälläni voi olla merkitystä.

Maan suola - maailman valo

Hyvä uutinen Jeesuksesta Kristuksesta saa ihmiset liikkeelle kuin veteen putoava kivi tai kuin kipinä. Näin 8. sunnuntai Kolminaisuuden jälkeen puhuu uskon vaikutuksista: maailman valona ja maan suolana kristityt eivät jää maailmassa huomaamatta ja loukkaavat siinä usein tarpeeksi usein. Jumalan hengen asuinsijoina he kohtelevat ruumistaan huolella ja varovaisuudella. Rikkaasti lahjoitettuina he jakavat omaisuutensa - olipa se kuinka vähäistä tahansa. Jumalan valon koskettamina he itse loistavat kuin kirkon ikkunat.