Jumalanpalvelus 9. sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen Helsingissä

Tervetuloa saksan kieliseen jumalanpalvelukseen yhdeksäntenä sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen, jonka toimittaa proviisori Hans-Christian Daniel Helsingin Saksalaisessa kirkossa.

Kenelle paljon annetaan, siltä paljon pyydetään, ja kenelle paljon uskotaan, siltä sitä enemmän vaaditaan.
— Luukkaan evankeliumi, 12. luku, jae 48

"Minäkö? Minä en voi tehdä mitään erityistä!" - Joskus on helpompi luetella omia puutteita kuin vahvuuksia.

Aarteiden nostaminen

Mutta vain ne, joilla on käsitys lahjoistaan, voivat hyödyntää niitä. Siksi teemme tänään listan kaikesta, missä olen hyvä tai mistä pidän. Se voi olla hyvin erilaista: saada muut hymyilemään tai olla hyvä kuuntelija, leipoa suurin kakku tai pitää hienoja puheita. "... kyllä, mutta ..." ei päde tänään. Vain positiiviset asiat menevät listalle. On hienoa, mitä minulla on annettavaa!