Jumalanpalvelus ja ehtoollinen 10. sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen Helsingissä

Yksityiskohta Helsingin Saksalaisen kirkon lasimaalauksessa.

Tervetuloa saksan kieliseen ehtoollisjumalanpalvelukseen kymmenentenä sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen pastori Päivi Lukkarin kanssa Helsingin Saksalaiseen kirkkoon.

Autuas se kansa, jonka Jumala on Herra, se kansa, jonka hän on valinnut perintöosakseen!" "Autuas se kansa!
— Psalmi 33:12

Israel-sunnuntai on tilaisuus pohtia kristinuskon juutalaisia juuria.

Tutustu juuriimme

Tunnenko yhtään juutalaista kanssakansalaista? Missä kohtaan heidän uskontonsa? Kannattaa tutustua juutalaisuuteen lähemmin. Ehkäpä naapurustossani on synagoga, jossa voin vierailla. Mitä enemmän tiedän tästä uskonnosta, sitä paremmin voin torjua ennakkoluuloja ja antisemitismiä. Ehkä löydän etsiessäni tämän tarinan kaltaisia aarteita: Rabbinainen kysyi oppilailtaan, milloin päivä alkaa. Ensimmäinen kysyi: "Alkaako päivä silloin, kun voin erottaa koiran lampaasta jo kaukaa?". - "Ei", rabbi sanoi. "Sitten päivä alkaa, kun voin erottaa taatelipuun viikunapuusta kaukaa", sanoi toinen oppilas. "Mutta milloin päivä alkaa?" oppilaat kysyivät. Rabbi vastasi: "Päivä alkaa, kun katsot jonkun kasvoihin ja näet sisaresi tai veljesi. Siihen asti yö on vielä kanssamme."