Kolminaisuuden jälkeisen 13. sunnuntain jumalanpalvelus Helsingissä

Yksityiskohta Helsingin Saksalaisen kirkon lasimaalauksessa.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen kolmentoista sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen pastori Tina Meynin kanssa Helsingin Saksalaiseen kirkkoon.

Kristus sanoo: Sen, minkä te teitte yhdelle näistä minun vähäisimmistä veljistäni, sen te teitte minulle.
— Evankeliumi Matteuksen mukaan, luku 25, jae 40b

"Et voi vain katsoa vierestä" - valitettavasti voit. Vuosi toisensa jälkeen ihmisiä kuolee, koska muut katsovat muualle, vaikenevat, odottavat ja katsovat. Ihmiset ovat "veljensä vartijoita" ja jakavat vastuun hänestä, sanotaan 13. sunnuntaina kolminaisuuden jälkeen.

Kenelle minä olen lähimmäiseni?

Ne, joille Jumala on pyhä, voi tunnistaa myös siitä, miten he kohtelevat muita: vieraita, vähäosaisia, jopa vihollisia. Ne, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen, eivät voi olla vaikuttamatta toisten ihmisten ahdinkoon. He ojentavat kätensä parhaan kykynsä mukaan ja auttavat, vaikka se aiheuttaisi heille itselleen haittaa. Jeesus kutsuu ihmisiä, jotka toimivat tällä tavoin Jumalan tahdon mukaisesti, sisariksi ja veljiksi. Mutta jokainen, jolla ei ole näin laajaa sydäntä, joka ei kykene saamaan aikaan tällaista lähimmäisenrakkautta, ei ole vielä ymmärtänyt Jumalasta paljoakaan. Sillä Jumala on voimallisesti läsnä rakkaudessa. Entä jos voima ei riitä? Jumalan rakkaus pysyy ehtymättömänä.

(tavoitettavissa päivittäin paitsi perjantaisin)